Vietnámi hátszínsaláta
- 300 g hátszín (az összes látható zsiradékot távolítsd el)
- 2 nagy fej hagyma (válassz olyat, ami a legkevésbé csíp)
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 kanál szójaszósz
- 1 konzerv vízigesztenye
- 2 nagy fej paradicsom vékony karikára szelve
- 3 kanál ecet+1 kanál cukor+csipetnyi só+kevés bors
A hagymát vágd vékony szeletekre, utána szedd szét őket karikákra.
A húst vágd vékony csíkokra.
A hagyma felét az ecetes keverékkel keverd el, tedd a hűtőbe egy órára. Közben legalább egyszer forgasd meg.
A fokhagymát kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, majd nagy lángon süsd 3-4 percig. Öntsd rá a szójaszószt,add hozzá a hagymát. Süsd tovább, amíg a hagyma kicsit megpuhul.
Tálaláskor a vízigesztenyével díszítsd a tányért. A sült húst ennek a közepére merd rá. A végén tedd rá az ecetes hagymakarikákat.